-

Domotica

Een term die we steeds vaker horen: domotica. Een meer gebruikelijke term is de huisautomatisering. Maar wat verstaan we onder domotica? Domotica is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning.

Elke situatie is anders

Daarom werken wij met een advies op maat. Aangepast op uw wensen en budget!

Gebruiksgemak

Door gebruik te maken van domotica wordt het gebruiken van apparaten in uw huis een stuk makkelijker. U hoeft niet meer op te staan om die buitenlamp aan te gaan doen maar kan dit gewoon vanaf uw mobiele telefoon of instellen dat de lamp automatisch aan gaat wanneer het donker wordt.

Klimaatregeling

Gemakkelijk de tempratuur in heel uw huis bedienen via een centrale tablet aan de muur of zelf via uw smartphone. De airconditioning die automatisch stopt nadat er een uur geen beweging is gedetecteerd of het automatisch sluiten van de ramen als de tempratuur te laag is.

comfort

Het toepassen voor domotica zorgt er voor dat u minder hoeft te doen. Zo kan er gewerkt worden met verschillende scenes, zodat wanneer u wilt 'tv kijken' de lichten automatisch worden gedimt, de tv aan wordt gezet en de home cinema wordt ingeschakeld.

Energieverbruik

Een huisautomatiseringssysteem levert niet alleen comfort en veiligheid. U kunt er ook geld mee besparen. U kunt denken aan lagere energiekosten doordat toestellen zoals wasmachine en vaatwasser beter gebruik maken van het nachttarief. Een slimme thermostaat verbruikt minder gas. En in sommige gevallen krijgt u korting op uw verzekeringspremie na de installatie van een brand- of inbraakalarm.

verlichting

Door gebruik te maken van domotica kan ook uw verlichting 'slimmer' worden gemaakt. Bij voorbeeld het automatisch in- en uitschakelen van de verlichting bij zonsopgang en ondergang.

Ook kan het gebruikt worden via een knop bij uw nachtkastje waarmee alle verlichting uitgeschakeld kan worden. Of juist een noodknop waarmee alle verlichting wordt ingeschakeld.

U merkt het wel: de mogelijkheden zijn eindeloos!

beveiliging

Als laatste kan domotica ook zorgen voor beter beveiliging van uw huis. Zo gaan er wat extra lichten branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd op de beveiligingscamera's als u niet thuis bent. Ook een rookmelder die automatisch alarm slaat bij rookontwikleing is een beveiliging voor uw huis.

Heeft u intresse of een vraag over bovenstaande informatie?


Twijfel dan niet en neem gemakkelijk contact met ons op! 

Jouw comfort. Jouw huis.

Adres

Dick Flemmingstraat 8b

5161 CB Sprang-Capelle

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.